Nederlands

Shqip

Restaurant - Restorant

Vendi ku ushqimi i bashkon njerëzit për të kaluar kohë cilësore

ontbijt

mëngjes

lunch

drekë

avondeten

darkë

menu

meny

voorgerecht

startues

hoofdgerecht

ushqimi kryesor

nagerecht

ëmbëlsirë

saus

salcë

specerijen

erëza

tafelreservering

rezervimi i tavolinës

klant

klient

ober

kamarier

restaurantmanager

menaxher restoranti

nachtclub

klub nate

Pizzeria

Piceri

ananas

ananas

chili

djegës

champignon

kërpudha

garnaal

karkaleca

ham

proshutë

olijfolie

vaj ulliri

paprika

piper i kuq

spek

proshutë

tonijn

ton, peshk tuna

 1. Restaurant

  Restorant

 2. Heeft u een tafel vrij? Ik wil graag een reservering maken voor twee.

  A keni tavolinë të lirë? Do të doja të beja një rezervim pë dy.

 3. Laat me even in het systeem kijken. Ja, we hebben er een voor u.

  Më lejoni të kontrolloj në sistem. Po, ne kemi një për ju.

 4. Kunt u mij het menu geven, alstublieft?

  Mund të më jepni menunë, ju lutem?

 5. Tuurlijk, we hebben het menu ook in het Engels.

  Sigurisht, ne gjithashtu kemi menunë në anglisht.

 6. Wat wilt u als hoofdgerecht?

  Çfarë dëshironi në ushqimin kryesor?

 7. Ik neem een biefstuk.

  Unë do të marr një biftek me mish lope.

 8. Pizzeria

  Piceri

 9. Wat voor pizza wilt u bestellen?

  Çfarë lloj pize dëshironi të porosisni?

 10. Ik wil de nr.5 op het menu en voeg wat meer kaas toe.

  Unë do nr.5 në menu dhe shtoni disa djathë më shumë.

 11. Wilt u nog iets anders?

  Deshironi diçka tjeter?

 12. Nee, dank je. Mag ik de rekening, alstublieft?

  Jo faleminderit. A mund ta kam faturën, ju lutem?