Norsk

Shqip

Spørsmål - Pyetjet

Gjeni përgjigjen e duhur duke bërë pyetjen e duhur

Hva?

Çka? Çfarë?

Hvilken type?

Çfarë lloji?

Hvor?

Ku?

Når?

Kur?

Hvorfor?

Pse?

Hvilken?

Cili / a?

Who?

Kush?

Hvem?

I kujt?

Hvem sin?

E kujt?

Hvordan?

Si?

Hvor mye?

Sa (shumë)?

Hvor mange?

Sa?

Hvor ofte?

Sa shpesh?

Hvor langt?

Sa larg?

Hvor lenge?

Sa gjatë?

 1. Spørsmål

  Pyetjet

 2. Hva gjør du idag?

  Çka jeni duke bërë sot?

 3. Jeg skal på markedet for å kjøpe mat og snart besøke en venn av meg.

  Unë jam duke shkuar në treg për të blerë ushqim dhe për të vizituar së shpejti një mikun tim.

 4. Hvor er du nå?

  Ku jeni tani?

 5. Jeg er på jernbanestasjonen, nær biblioteket.

  Jam në stacionin e trenit, afër bibliotekës.

 6. Når skal du se spillet?

  Kur do ta shikoni ndeshjen?

 7. Spillet starter kl 19 men vi vil være der innen klokka 6.

  Loja fillon në orën 19:00. por do të jemi aty deri në orën 6.

 8. Hvorfor er du sen?

  Pse je me vonesë?

 9. Jeg beklager, jeg savnet bussen min.

  Më vjen keq, më ka marrë malli për autobusin tim.

 10. Hvem er din bestevenn?

  Kush është shoku yt më i mirë?

 11. Min beste venn er John, vi vokser opp sammen siden barneskolen.

  Shoku im më i mirë është John, ne rritemi së bashku që në shkollën fillore.

 12. Hvilket språk er morsmålet ditt?

  Cila gjuhë është gjuha juaj amtare?

 13. Mitt morsmål er fransk.

  Gjuha ime amtare është frëngjishtja.

 14. Hvor mange ansatte har du?

  Sa punonjës keni?

 15. For tiden har jeg ti ansatte.

  Aktualisht, kam dhjetë të punësuar.