Norsk

Shqip

Verb - Foljet

Flisni lehtë duke përdorur fjalë të zakonshme në komunikim

råd

këshilloj

tillate

lejoj

søke om

aplikoj

spørre

pyes

bringe

sjell

kjøpe

blej

anrop

thërras, quaj

kan

mund

komme

vij

telle

llogaris

gråte

çajë

drikke

pij

kjøre

vozisë, ngas

spise

ha, ushqehem

føle

ndjej

slåss

luftoj

glemme

harroj

marr

gi

jap

shkoj

gjett

supozoj, mendoj

høre

dëgjoj

kysse

puth

vet

dij

lære

mësoj

permisjon

largohem

bo

jetoj

se

shikoj

kjærlighet

dashuroj

gjøre

bëj

merke

shënoj

duhet

trenge

nevoj

betale

paguaj

spille

luaj

publisere

publikoj

lese

lexoj

huske

kujtoj

si

them, shpreh

søk

kërkoj

se

shikoj

selge

shes

sende

dërgoj

bør

duhet të

synge

këndoj

smil

qesh

snakke

flas

oppholde seg

qëndroj

studere

studioj

ta

merr

synes at

mendoj

forstå

kuptoj

shëtis

ønsker

dua

skrive

shkruaj

 1. Foljet

 2. Çfarë thane ata?

 3. Ata më këshilluan të shkoja dhe të bëja një shëtitje para se të flija.

 4. Si ndihesh sot?

 5. Ndihem më mirë se dje, bëra disa ushtrime.

 6. A flasin ata anglisht apo ndonjë gjuhë tjetër?

 7. Prindërit e mi nuk flasin ndonjë gjuhë tjetër por ata mund të kuptojnë pak anglisht.

 8. Më lejoni t'ju tregoj aftësitë e mia në art.

 9. Kam harruar të përmend për të qenë vonë sot, më vjen keq.

 10. Shkoj të shikoj filma çdo fundjavë.

 11. Do të doja të mësoja se si të ngas makinën.

 12. Unë jam duke kërkuar për të shitur biznesin tim, atëherë kam nevojë për disa këshilla se si të blej një shtëpi.

 13. Ti dërgoj detyrat e shtëpisë me postë elektroinke.

 14. Vajza ime po studion gjuhën angleze.

 15. Zakonisht marr autobusin për të shkuar në shkollë.