Norsk

Shqip

Dyr - Kafshët

Mbroni botën e egër dhe jepini dashuri të pakushtëzuar për kafshët tuaja shtëpiake

Husdyr

Kafshët shtepiake

hund

qen

katt

macë

and

rosë

hane

gjel

ku

lopë

hest

kalë

sau

dele

geit

dhi

gris

derr

kamel

deve

fly

mizë

bie

bletë

kanin

lepur

Villdyr

Kafshët e egra

ulv

ujk

bjørn

ari

tiger

tigër

løve

luan

elefant

elefant

sjiraff

gjirafë

ape

majmun

edderkopp

marimangë

slange

gjarpër

frosk

bretkocë

mygg

mushkonjë

fugl

zog

Ørn

shqiponjë

 1. Husdyr

  Kafshët shtepiake

 2. Har du kjæledyr hjemme?

  A keni një kafshë shtëpiake në shtëpi?

 3. Ja, jeg har en liten hund og en hest til ridekonkurranse.

  Po, unë kam një qen të vogël dhe një kalë për garën e hipur.

 4. Har du noen gårder på landsbygda?

  A keni ndonjë fermë në zonën tuaj të fshatit?

 5. Ja, det er et privat selskap som leverer melkeprodukter.

  Po, ekziston një kompani private që ofron produkte qumështi.

 6. Villdyr

  Kafshët e egra

 7. Hvor mange dyr er det i denne dyrehagen?

  Sa kafshë gjenden në këtë kopsht zoologjik?

 8. La oss få mer informasjon i disken.

  Le të shkojmë të marrim më shumë informacion në banak.

 9. Hvilket dyr er det høyeste?

  Cila kafshë është më e larta?

 10. Sjiraffen er den høyeste.

  Gjirafa është më e larta.