Norsk

Shqip

Familie - Familja

Njerëzit më të rëndësishëm të jetës tuaj

mor

nënë

far

baba

foreldre

prindërit

pike

vajzë

gutt

djalë

søster

motër

bror

vëlla

tvillinger

binjakë

datter

bijë

sønn

bir

søsken

vëllezërit dhe motrat

mormor

gjyshja

farfar

gjyshi

besteforeldre

gjyshërit

niese

mbesë

nevø

nip

tante

hallë, teze

onkel

axhë, dajë

slektning

i afërm

fetter

kusheri

kone

grua

ektemann

burrë

brud

nuse

svigerinne

kunatë

svoger

dhëndër

 1. Familie

  Familja

 2. Bor du med familien din?

  A jetoni me familjen tuaj?

 3. Ja, jeg bor sammen med foreldrene mine og broren min.

  Po, unë jetoj me prindërit dhe vëllain tim.

 4. Hvor stor er familien din?

  Sa ësthë e madhe familja e juaj­?

 5. Jeg har kone og tre barn.

  Unë kam gruan dhe tre fëmijë

 6. Hvor gammel er bestemoren din?

  Sa vjeçe është gjyshja juaj?

 7. Hun er 85 år gammel, men hun er veldig sunn.

  Ajo është 85 vjeç por është shumë e shëndetshme.

 8. Jobber søsteren din for regjeringen?

  A punon motra juaj për qeverinë?

 9. Ja det gjør hun. Hun er ansatt i immigrasjonskontoret som oversetter.

  Po ajo e ben. Ajo është e punësuar në zyrën e imigracionit si përkthyese.