Norsk

Shqip

Sport - Sport

Inkurajoni veten të bëni aktivitete dhe të jeni në gjendje të mirë

felt

fushë (sport)

hall

sallë

ball

top

spiller

lojtar

trener

trajner

dommer

arbitër

team

ekip

kamp

ndeshje

trening

ushtrimet

konkurranse

garë

vinner

fitues

taper

humbës

resultat

rezultat

endelig

finale

fotball

futboll

basketball

basketboll

svømme

not

friidrett

atletikë

sende

pasim

hjørnespark

gjuatje nga këndi

frispark

gjuatje e lirë

straff

penalti, ndëshkim

keeper

portier

gå i stykker

pushim

deltakere

pjesëmarrësit

 1. Sport

  Sport

 2. Hva slags sport trener du?

  Çfarë lloj sportesh praktikoni?

 3. Jeg spilte tidligere fotball, men jeg har hatt en kneskade.

  Unë kam luajtur futboll por kam pasur një dëmtim në gju.

 4. I hvilken time er kampen i kveld?

  Në çfarë orë është ndeshja sonte?

 5. Kampen starter klokken 20.

  Ndeshja fillon në orën 8 të mbremjës.

 6. Hvor mange spillere har et lag?

  Sa lojtarë ka një skuadër?

 7. Et fotballag har 11 spillere mens et basketballag har 12 spillere.

  Një ekip futbolli ka 11 lojtarë ndërsa një ekip basketbolli ka 12 lojtarë.

 8. Jeg vil registrere barna mine i et svømmesenter, hvor kan jeg finne en?

  Unë do të doja të regjistroja fëmijët e mi në një qendër noti, ku mund ta gjej një?

 9. Du bør sjekke byens nettsted for mer informasjon.

  Ju duhet të kontrolloni faqen e internetit të qytetit për më shumë informacion.