Norsk

Shqip

Kropp - Trupi

Jeni të sigurt në vetvete dhe rritni mirëqenien tuaj

Eksterne organer

Organet e jashtme

hode

kokë

hår

flokë

øye

syri

øre

vesh

ansikt

fytyrë

nese

hundë

skjegg

mjekër

lepper

buzët

munn

gojë

tann

dhëmb

tunge

gjuhë

hud

lëkurë

nakke

qafë

væpne

krah

albue

bërryl

hånd

dorë

finger

gisht

negler

thonjtë

bryst

gjiri

muskler

muskujt

kne

gju

fot, bein

këmbë

tilbake

shpinë

korsrygg

pjesa e poshtme e shpinës

Indre organer

Organet e brendshme

hjerne

truri

hals

fyt

lunge

mushkëritë

lever

mëlçi

nyrer

veshkat

hjerte

zemër

blod

gjak

mage

stomaku

tarm

zorrë

bein

kockë

 1. Eksterne organer

  Organet e jashtme

 2. Jeg brøt nesa mens jeg gikk på ski, tror du jeg trenger operasjon?

  Kam thyer hundën gjatë skijimit, a mendoni se kam nevojë për operacion?

 3. Du trenger absolutt en neseoperasjon.

  Ju sigurisht keni nevojë për një operacion në hundë.

 4. Jeg må oppsøke en øyelege.

  Kam nevojë të vizitoj një mjek të syve.

 5. La meg se etter en øyelege.

  Më lejoni të kontrolloj për një okulist.

 6. Kan du åpne munnen?

  A mund ta hapësh gojën?

 7. Den ene tannen har et hull, og den må fylles.

  Një dhëmb ka një vrimë dhe duhet të mbushet.

 8. Indre organer

  Organet e brendshme

 9. Hvilken medisin skal jeg ta for å behandle sår hals?

  Çfarë ilaçi duhet të marr për të kuruar një dhimbje të fytit?

 10. Jeg vil skrive resept med en gang.

  Unë do të shkruaj një recetë menjëherë.

 11. Hva er blodgruppen din?

  Çfarë është grupi juaj i gjakut?

 12. Blodgruppen min er A +.

  Grupi im i gjakut është A +.