Norsk

Shqip

Helse - Shëndet

Kujdesuni për veten tuaj dhe njerëzit që doni më shumë

sykehus

spital

helsesenter

shtëpi shëndeti

førstehjelp

ndihmë e parë

nødsituasjon

emergjencë

ambulanse

ambulancë

sykepleier

infermiere

doktor

mjek

smerte

dhimbje

feber

temperaturë

influensa

grip

jeg vil

i semurë

sykdom

sëmundje

infeksjon

infekcion

skade

plagë

hodepine

dhimbje koke

omsorg

trajtim

velferd

mirëqenie

laboratorium

laborator

vaksinasjon

vaksinim

medikament

barnë, ilaҫ

resept

recetë

medisinsk sertifisering

certifikat mjeku

apotek

barnatore

kirurgisk operasjon

operacion

arbeid

lindje

ulykke

aksident

kreft

kancer

død

vdekje

gjenoppretting

shërim

helseforsikring

sigurim shëndetësor

 1. Helse

  Shëndet

 2. Hvordan føler du deg?

  Si ndihesh?

 3. Jeg føler smertefulle opplevelser.

  Ndiej ndjesi të dhimbshme.

 4. Har du feber?

  A keni temperaturë?

 5. Nei, jeg har hodepine.

  Jo, kam dhimbje koke.

 6. Kan du ringe ambulanse?

  A mund të telefononi ambulancën

 7. Ambulanse kommer snart.

  Ambulanca vjen së shpejti.

 8. Har du målt blodtrykket ditt?

  A keni matur tensionin e gjakut?

 9. Ja, blodtrykket mitt er normalt.

  Po, tensioni I gjakut është normal.

 10. Dekker helseforsikringen terapi?

  A e mbulon terapinë sigurimi im shëndetësor?

 11. Jeg er ikke sikker på det. Jeg bør spørre forsikringsselskapet.

  Nuk jam i sigurt për këtë, duhet të pyes kompaninë e sigurimeve.