Norsk

Shqip

Restaurant - Restorant

Vendi ku ushqimi i bashkon njerëzit për të kaluar kohë cilësore

breakfast

mëngjes

lunch

drekë

dinner

darkë

menu

meny

starter

startues

main course

ushqimi kryesor

dessert

ëmbëlsirë

sauce

salcë

spices

erëza

table reservation

rezervimi i tavolinës

client

klient

waiter

kamarier

restaurant manager

menaxher restoranti

night club

klub nate

Pizzeria

Piceri

pineapple

ananas

chili

djegës

mushroom

kërpudha

shrimp

karkaleca

ham

proshutë

olive oil

vaj ulliri

paprika

piper i kuq

bacon

proshutë

tuna

ton, peshk tuna

 1. Restaurant

  Restorant

 2. Har du et gratis bord? Jeg vil gjerne reservere to.

  A keni tavolinë të lirë? Do të doja të beja një rezervim pë dy.

 3. La meg sjekke inn systemet. Ja, vi har en til deg.

  Më lejoni të kontrolloj në sistem. Po, ne kemi një për ju.

 4. Kan du gi meg menyen?

  Mund të më jepni menunë, ju lutem?

 5. Visst, vi har også menyen på engelsk.

  Sigurisht, ne gjithashtu kemi menunë në anglisht.

 6. Hva vil du ha til hovedretten?

  Çfarë dëshironi në ushqimin kryesor?

 7. Jeg tar en biff.

  Unë do të marr një biftek me mish lope.

 8. Pizzeria

  Piceri

 9. Hva slags pizza vil du bestille?

  Çfarë lloj pize dëshironi të porosisni?

 10. Jeg vil nr. 5 på menyen og legge til litt mer ost.

  Unë do nr.5 në menu dhe shtoni disa djathë më shumë.

 11. Ønsker du noe annet?

  Deshironi diçka tjeter?

 12. Nei takk. Kan jeg få regningen, vær så snill?

  Jo faleminderit. A mund ta kam faturën, ju lutem?