Polski

Shqip

Rodzina - Familja

Njerëzit më të rëndësishëm të jetës tuaj

mama

nënë

tata

baba

rodzice

prindërit

dziewczyna

vajzë

chłopiec

djalë

siostra

motër

brat

vëlla

bliźniaki

binjakë

córka

bijë

syn

bir

rodzeństwo

vëllezërit dhe motrat

babcia

gjyshja

dziadek

gjyshi

dziadkowie

gjyshërit

siostrzenica

mbesë

siostrzeniec

nip

ciocia

hallë, teze

wujek

axhë, dajë

krewny

i afërm

kuzyn

kusheri

żona

grua

mąż

burrë

panna młoda

nuse

szwagierka

kunatë

szwagier

dhëndër

 1. Rodzina

  Familja

 2. Czy mieszkasz z rodziną?

  A jetoni me familjen tuaj?

 3. Tak, mieszkam z rodzicami i bratem.

  Po, unë jetoj me prindërit dhe vëllain tim.

 4. Jak duża jest twoja rodzina?

  Sa ësthë e madhe familja e juaj­?

 5. Mam żonę i troje dzieci.

  Unë kam gruan dhe tre fëmijë

 6. Ile ma lat twoja babcia?

  Sa vjeçe është gjyshja juaj?

 7. Ma 85 lat, ale jest bardzo zdrowa.

  Ajo është 85 vjeç por është shumë e shëndetshme.

 8. Czy twoja siostra pracuje dla rządu?

  A punon motra juaj për qeverinë?

 9. Tak, jest zatrudniona w urzędzie do spraw imigrantów jako tłumacz.

  Po ajo e ben. Ajo është e punësuar në zyrën e imigracionit si përkthyese.