Polski

Shqip

Ciało - Trupi

Jeni të sigurt në vetvete dhe rritni mirëqenien tuaj

Organy zewnętrzne

Organet e jashtme

głowa

kokë

włosy

flokë

oko

syri

ucho

vesh

twarz

fytyrë

nos

hundë

broda

mjekër

usta

buzët

buzia

gojë

ząb

dhëmb

język

gjuhë

skóra

lëkurë

szyja

qafë

ręka

krah

łokieć

bërryl

dłoń

dorë

palec

gisht

paznokcie

thonjtë

pierś

gjiri

mięśnie

muskujt

kolano

gju

stopa, noga

këmbë

plecy

shpinë

dół pleców

pjesa e poshtme e shpinës

Ograny wewnętrzne

Organet e brendshme

mózg

truri

gardło

fyt

płuco

mushkëritë

wątroba

mëlçi

nerki

veshkat

serce

zemër

krew

gjak

żołądek

stomaku

jelito

zorrë

kość

kockë

 1. Ograny zewnętrzne

  Organet e jashtme

 2. Złamałem nos jeżdżąc na nartach. Myślisz, że potrzebuję operacji?

  Kam thyer hundën gjatë skijimit, a mendoni se kam nevojë për operacion?

 3. Na pewno potrzebujesz operacji?

  Ju sigurisht keni nevojë për një operacion në hundë.

 4. Muszę iść do okulisty.

  Kam nevojë të vizitoj një mjek të syve.

 5. Poszukam okulisty.

  Më lejoni të kontrolloj për një okulist.

 6. Czy możesz otworzyć buzię?

  A mund ta hapësh gojën?

 7. Jeden ząb ma ubytek i potrzebuje plomby.

  Një dhëmb ka një vrimë dhe duhet të mbushet.

 8. Ograny wewnętrzne

  Organet e brendshme

 9. Jaki lek powinienem wziąć na bolące gardło?

  Çfarë ilaçi duhet të marr për të kuruar një dhimbje të fytit?

 10. Od razu wypiszę receptę.

  Unë do të shkruaj një recetë menjëherë.

 11. Jaką masz grupę krwi?

  Çfarë është grupi juaj i gjakut?

 12. Moja grupa krwi to A+.

  Grupi im i gjakut është A +.