Română

Shqip

Sport - Sport

Inkurajoni veten të bëni aktivitete dhe të jeni në gjendje të mirë

Hide Image

teren

fushë (sport)

sală

sallë

minge

top

jucător

lojtar

antrenor

trajner

arbitru

arbitër

echipă

ekip

meci

ndeshje

antrenamente

ushtrimet

competiție

garë

câștigător

fitues

pierzător

humbës

rezultat

rezultat

final

finale

fotbal

futboll

basket

basketboll

înot

not

atletism

atletikë

pasă

pasim

lovitură din colț

gjuatje nga këndi

lovitură liberă

gjuatje e lirë

penalizare

penalti, ndëshkim

portar

portier

pauză

pushim

participanți

pjesëmarrësit

 1. Sport

  Sport

 2. Ce fel de sporturi practici?

  Çfarë lloj sportesh praktikoni?

 3. Obișnuiam să joc fotbal,dar am suferit o rană la genunchi.

  Unë kam luajtur futboll por kam pasur një dëmtim në gju.

 4. La ce oră este meciul în seara asta?

  Në çfarë orë është ndeshja sonte?

 5. Meciul începe la 8 seara.

  Ndeshja fillon në orën 8 të mbremjës.

 6. Câți jucători are o echipă?

  Sa lojtarë ka një skuadër?

 7. O echipă de fotbal are 11 jucători, pe când o echipă de basket are 12 jucători.

  Një ekip futbolli ka 11 lojtarë ndërsa një ekip basketbolli ka 12 lojtarë.

 8. Aș vrea să îmi înscriu copiii la un centru de înot, unde pot găsi unul?

  Unë do të doja të regjistroja fëmijët e mi në një qendër noti, ku mund ta gjej një?

 9. Ar trebui sa verifici site-ul web al orașului pentru mai multe informații.

  Ju duhet të kontrolloni faqen e internetit të qytetit për më shumë informacion.