Română

Shqip

Corp - Trupi

Jeni të sigurt në vetvete dhe rritni mirëqenien tuaj

organe externe

Organet e jashtme

cap

kokë

păr

flokë

ochi

syri

ureche

vesh

față

fytyrë

nas

hundë

barbă

mjekër

buze

buzët

gură

gojë

dinte

dhëmb

limbă

gjuhë

piele

lëkurë

gât

qafë

braț

krah

cot

bërryl

mână

dorë

deget

gisht

unghie

thonjtë

sân

gjiri

mușchi

muskujt

genunchi

gju

picior

këmbë

spate

shpinë

partea inferioară a spatelui

pjesa e poshtme e shpinës

organe interne

Organet e brendshme

creier

truri

Gât

fyt

plămân

mushkëritë

ficat

mëlçi

rinichi

veshkat

inimă

zemër

sânge

gjak

stomac

stomaku

intestin

zorrë

os

kockë

 1. Organe externe

  Organet e jashtme

 2. Mi-am spart nasul în timp ce eram la ski, crezi că am nevoie de operație?

  Kam thyer hundën gjatë skijimit, a mendoni se kam nevojë për operacion?

 3. Cu siguranță ai nevoie de operație la nas.

  Ju sigurisht keni nevojë për një operacion në hundë.

 4. Trebuie să văd un doctor de ochi.

  Kam nevojë të vizitoj një mjek të syve.

 5. Da-ți-mi voie să verific pentru un oftalmolog.

  Më lejoni të kontrolloj për një okulist.

 6. Poți sa deschizi gura?

  A mund ta hapësh gojën?

 7. Un dinte are o gaură și trebuie umplută.

  Një dhëmb ka një vrimë dhe duhet të mbushet.

 8. Organe interne

  Organet e brendshme

 9. Ce medicament ar trebui sa iau pentru a trata durerea în gât?

  Çfarë ilaçi duhet të marr për të kuruar një dhimbje të fytit?

 10. Voi scrie o rețetă imediat.

  Unë do të shkruaj një recetë menjëherë.

 11. Care este grupa ta sangvină?

  Çfarë është grupi juaj i gjakut?

 12. Grupa mea sangvină este A+.

  Grupi im i gjakut është A +.