Svenska

Shqip

Frågor - Pyetjet

Gjeni përgjigjen e duhur duke bërë pyetjen e duhur

Hide Image

Vad?

Çka? Çfarë?

Vilken typ?

Çfarë lloji?

Var?

Ku?

När?

Kur?

Varför?

Pse?

Viken

Cili / a?

Vem?

Kush?

Vem?

I kujt?

Vems

E kujt?

Hur?

Si?

Hur mycket?

Sa (shumë)?

Hur många?

Sa?

Hur ofta?

Sa shpesh?

Hur långt?

Sa larg?

Hur länge?

Sa gjatë?

 1. Frågor

  Pyetjet

 2. Vad ska du göra idag?

  Çka jeni duke bërë sot?

 3. Jag ska till affären för att köpa mat och besöka en vän lite snabbt.

  Unë jam duke shkuar në treg për të blerë ushqim dhe për të vizituar së shpejti një mikun tim.

 4. Var är du nu?

  Ku jeni tani?

 5. Jag är på tågstationen, nära biblioteket.

  Jam në stacionin e trenit, afër bibliotekës.

 6. När ska du titta på matchen?

  Kur do ta shikoni ndeshjen?

 7. Matchen börjar kl. 19, men vi kommer att vara där kl. 18.

  Loja fillon në orën 19:00. por do të jemi aty deri në orën 6.

 8. Varför är du sen?

  Pse je me vonesë?

 9. Jag är ledsen, jag missade min buss.

  Më vjen keq, më ka marrë malli për autobusin tim.

 10. Vem är din bästa vän?

  Kush është shoku yt më i mirë?

 11. Min bästa vän är John, vi växte upp tillsammans från grundskolan.

  Shoku im më i mirë është John, ne rritemi së bashku që në shkollën fillore.

 12. Vilket är ditt modersmål?

  Cila gjuhë është gjuha juaj amtare?

 13. Mitt modersmål är franska.

  Gjuha ime amtare është frëngjishtja.

 14. Hur många anställda har du?

  Sa punonjës keni?

 15. För närvarande har jag tio anställda.

  Aktualisht, kam dhjetë të punësuar.