Svenska

Shqip

Familj - Familja

Njerëzit më të rëndësishëm të jetës tuaj

mor

nënë

far

baba

föräldrar

prindërit

flicka

vajzë

pojke

djalë

syster

motër

bror

vëlla

tvillingar

binjakë

dotter

bijë

son

bir

syskon

vëllezërit dhe motrat

mormor

gjyshja

morfar

gjyshi

morföräldrar

gjyshërit

syskondotter

mbesë

syskonson

nip

moster

hallë, teze

morbro

axhë, dajë

släkting

i afërm

kusin

kusheri

fru

grua

man

burrë

brud

nuse

svägerska

kunatë

svåger

dhëndër

 1. Familj

  Familja

 2. Bor du med din familj?

  A jetoni me familjen tuaj?

 3. Ja, jag bor hos mina föräldrar och min bror.

  Po, unë jetoj me prindërit dhe vëllain tim.

 4. Hur stor är din familj?

  Sa ësthë e madhe familja e juaj­?

 5. Jag har en fru och tre barn.

  Unë kam gruan dhe tre fëmijë

 6. Hur gammal är din mormor?

  Sa vjeçe është gjyshja juaj?

 7. Hon är 85 år, men hon är väldigt frisk.

  Ajo është 85 vjeç por është shumë e shëndetshme.

 8. Arbetar din syster för regeringen?

  A punon motra juaj për qeverinë?

 9. Ja, det gör hon. Hon arbetar på Migrationsverket som översättare.

  Po ajo e ben. Ajo është e punësuar në zyrën e imigracionit si përkthyese.