Svenska

Shqip

Natur - Natyrë

Mbroni mjedisin dhe planetin tonë duke ndryshuar sjelljen tuaj

gård

oborr

trädgård

kopsht

gräs

bar

blomma

lule

sten

guri

blad

gjethe

skog

pyll

fjäll

mal

sjö

liqe

flod

lum

hav

det

landa

vend

måne

hënë

sol

diell

himmel

qiell

Väder

Moti

grader

gradë

temperatur

temperaturë

fukt

lagështi

het

nxehtë

varm

ngrohtë

kall

ftohtë

solig

me diell

hal

rrëshqitje

snö

borë

frost

acar

moln

re

regn

shi

dimma

mjegull

vind

erë

hagel

breshër

åska

bubullimë

storm

stuhi

Naturkatastrofer

Fatkeqësi natyrore

lavin

ortek

torka

thatësirë

orkan

uragan

översvämning

përmbytje

skogsbrand

zjarr pyjor

jordbävning

tërmet

 1. Natur

  Natyrë

 2. Vilken typ av natur finns i ditt land?

  Çfarë natyre ka vendi juaj?

 3. Mitt land har Europas vackraste natur.

  Vendi im ka natyrën më të bukur në Evropë.

 4. Fick du mina blommor?

  A i morët lulet e mia?

 5. Ja, jag kände att var nyplockade från din trädgård.

  Po, unë mund të nuhas se ata ishin marrë të freskët nga oborri juaj.

 6. Har du redan besökt Schweiz?

  A e keni vizituar tashmë Zvicrën?

 7. Ja, jag har varit i Alperna. Utsikten är fantastisk.

  Po, unë kam qenë në Alpe, pamja është e mahnitshme.

 8. Väder

  Moti

 9. Hur är vädret idag?

  Si është moti sot?

 10. Det är en solig dag, men imorgon kommer det bli molnigt.

  Është ditë me diell por nesër do jetë me re.

 11. Är vintern kall i Finland?

  A është dimri i ftohtë në Finlandë?

 12. Vintern är kall, lång och mörk.

  Dimri është i ftohtë, i gjatë dhe i errët.

 13. Vad tycker du om klimatförändringar?

  Çfarë mendoni për ndryshimin e klimës?

 14. Förra året var det den varmaste sommaren någonsin, det är väldigt alarmerande.

  Epo, vitin e kaluar ishte vera më e nxehtë ndonjëherë, është shumë alarmante.

 15. Naturkatastrofer

  Fatkeqësi natyrore

 16. Har du sett nyheterna? Italien har drabbats av en jordbävning.

  A i keni parë lajmet? Italia është goditur nga një tërmet.

 17. Nej, det har jag inte. Fruktansvärda nyheter, var den kraftig?

  Jo, nuk i kam parë. Një lajm i tmerrshëm, a ishte i fuqishëm?