Svenska

Shqip

Kropp - Trupi

Jeni të sigurt në vetvete dhe rritni mirëqenien tuaj

Yttre organ

Organet e jashtme

huvud

kokë

hår

flokë

öga

syri

öra

vesh

ansikte

fytyrë

näsa

hundë

skägg

mjekër

mun

buzët

mun

gojë

tand

dhëmb

tunga

gjuhë

hud

lëkurë

nacke

qafë

ärm

krah

armbåge

bërryl

hand

dorë

finger

gisht

naglar

thonjtë

bröst

gjiri

muskel

muskujt

knä

gju

fot

këmbë

rygg

shpinë

ländrygg

pjesa e poshtme e shpinës

inre organ

Organet e brendshme

hjärna

truri

hals

fyt

lunga

mushkëritë

lever

mëlçi

njurar

veshkat

hjärta

zemër

blod

gjak

mage

stomaku

tarm

zorrë

ben

kockë

 1. Yttre organ

  Organet e jashtme

 2. Jag bröt näsan när jag åkte skidor. Tror du att jag behöver opereras?

  Kam thyer hundën gjatë skijimit, a mendoni se kam nevojë për operacion?

 3. Du behöver verkligen en näsoperation.

  Ju sigurisht keni nevojë për një operacion në hundë.

 4. Jag måste träffa en ögonläkare.

  Kam nevojë të vizitoj një mjek të syve.

 5. Låt mig leta efter en ögonläkare

  Më lejoni të kontrolloj për një okulist.

 6. Kan du öppna munnen?

  A mund ta hapësh gojën?

 7. En tand har ett hål och den måste fyllas.

  Një dhëmb ka një vrimë dhe duhet të mbushet.

 8. Inre organ

  Organet e brendshme

 9. Vilket läkemedel ska jag ta för att behandla ont i halsen?

  Çfarë ilaçi duhet të marr për të kuruar një dhimbje të fytit?

 10. Jag kommer att skriva ett recept direkt.

  Unë do të shkruaj një recetë menjëherë.

 11. Vad är din blodgrupp?

  Çfarë është grupi juaj i gjakut?

 12. Min blodgrupp är A +.

  Grupi im i gjakut është A +.