Svenska

Shqip

Hälsa - Shëndet

Kujdesuni për veten tuaj dhe njerëzit që doni më shumë

Hide Image

sjukhus

spital

hälsocenter

shtëpi shëndeti

första hjälpen

ndihmë e parë

nödsituation

emergjencë

ambulans

ambulancë

sjuksköterska

infermiere

läkare

mjek

smärta

dhimbje

feber

temperaturë

influensa

grip

sjuk

i semurë

sjukdom

sëmundje

infektion

infekcion

skada

plagë

huvudvärk

dhimbje koke

vård

trajtim

välfärd

mirëqenie

laboratorium

laborator

vaccination

vaksinim

läkemedel

barnë, ilaҫ

recept

recetë

läkarintyg

certifikat mjeku

apotek

barnatore

kirurgisk operation

operacion

arbetskraft

lindje

olycka

aksident

cancer

kancer

död

vdekje

återhämtning

shërim

hälsoförsäkring

sigurim shëndetësor

 1. Hälsa

  Shëndet

 2. Hur mår du?

  Si ndihesh?

 3. Jag känner smärta.

  Ndiej ndjesi të dhimbshme.

 4. Har du feber?

  A keni temperaturë?

 5. Nej, jag har huvudvärk.

  Jo, kam dhimbje koke.

 6. Kan du ringa en ambulans?

  A mund të telefononi ambulancën

 7. Ambulans kommer snart.

  Ambulanca vjen së shpejti.

 8. Har du mätt ditt blodtryck?

  A keni matur tensionin e gjakut?

 9. Ja, mitt blodtryck är normalt.

  Po, tensioni I gjakut është normal.

 10. Täcker min sjukförsäkring terapi?

  A e mbulon terapinë sigurimi im shëndetësor?

 11. Jag är inte säker på det, jag skulle fråga försäkringsbolaget.

  Nuk jam i sigurt për këtë, duhet të pyes kompaninë e sigurimeve.