Српски

Shqip

Boje - Ngjyrat

Diversiteti bën bukurinë e botës në të cilën ne po jetojmë

bela

bardhë

crna

zi

plava

kaltër

crvena

kuq

žuta

verdhë

narandžasta

portokalli

zelena

gjelbër

braon

ngjyrë kafe

roze

rozë

ljubičasta

vjollcë

siva

gri, hiri

svetla

ngjyrë e lehtë

tamna

ngjyrë e errët

zlatna

artë

srebrna

argjend

 1. Boje

  Ngjyrat

 2. Koja je Vaša omiljena boja?

  Cila është ngjyra juaj e preferuar?

 3. Moja omiljena boja je crvena.

  Ngjyra ime e preferuar është e kuqja.

 4. Koju boju ima finska zastava?

  Çfarë ngjyrë ka flamuri finlandez?

 5. Finska zastava ima plavu i belu boju.

  Flamuri finlandez është i kaltër dhe i bardhë.