Српски

Shqip

Kuća - Shtëpi

Vendi ku kaloni kohën tuaj më të çmuar

Sobe

Dhomat

ključ

ҫelës

vrata

derë

hodnik

korridor

pod

dysheme

dnevna soba

dhomë e ndenjës

spavaća soba

dhomë e fejtjes

televizija

televizor

tepih

qilim

dušek

dyshek

ćebe

batanije, mbulesë

kauč

divan

krevet

shtrat

jastuk

jastëk

polica

raft

prozor

dritare

zavesa

perde

dekoracija

dekorim

nameštaj

mobilje

lampa

llambë

kupatilo

banjo

toalet

tualet

ogledalo

pasqyrë

tuš

dush

Kuhinja

Kuzhinë

kašika

lugë

viljuška

pirun

nož

thikë

tanjir

pjatë

šolja

filxhanë

čaša za vodu

gotë uji

sto

tavolinë

trpezarijski sto

tavolinë e ngrënies

stolica

karrige

flaša

shishe

frižider

frigorifer

zamrzivač

friz

aparat za kafu

makinë kafeje

mikrotalasna

mikrovalë

sudopera

lavaman

slavina

rubinet

lonac

tavë, tigan

šporet

stobë, shporet

rerna

furrë

mašina za pranje sudova

pjatalarëse

 1. Sobe

  Dhomat

 2. Koliko soba imate u kući?

  Sa dhoma ka në shtëpinë tuaj?

 3. Imamo dve spavaće sobe, dnevnu sobu, kuhinju i skladište napolju.

  Ne kemi dy dhoma gjumi, një dhomë të gjallë, një kuzhinë dhe një depo jashtë.

 4. Kakva vrsta apartmana Vam treba?

  Çfarë lloj apartamenti ju nevojitet?

 5. Treba mi apartman sa tri spavaće sobe, sa velikom kuhinjom, balkonom, kupatilom i toaletom.

  Më duhet një apartament me tre dhoma gjumi me një kuzhinë të madhe, një ballkon, një banjo dhe një tualet.

 6. Treba da zamenim dušek u svojoj sobi. Da li znate gde mogu da kupim?

  Unë kam nevojë për të ndryshuar dyshekët në dhomën time. A e dini se ku mund të blej?

 7. Ima dobra radnja izvan grada. Zapisaću Vam adresu.

  Atje është një dyqan i mirë jashtë qytetit. Më lër të të shkruaj adresën.

 8. Kuhinja

  Kuzhinë

 9. Koliko često kuvate kod kuće?

  Sa shpesh gatuani në shtëpi?

 10. Najčešće kuvam vikendom, ali ima vremena kad kuvam i u toku nedelje.

  Kryesisht gatuaj në fundjavë por ka raste që gatuaj edhe gjatë javës.

 11. Da li treba nesto da popravite u kuhinji?

  A keni nevojë për të riparuar diçka në kuzhinë?

 12. Da, kuhinja treba da se popravi, jer je stara.

  Po, kuzhina duhet të rregullohet sepse është e vjetër.

 13. Gde mogu da kupim dobar trpezarijski što za šestoro?

  Ku mund të blej një tavolinë të mirë ngrënie për gjashtë persona?

 14. Znam dobru radnju. Mogu Vas odvesti tamo.

  Unë e di një dyqan të mirë. Mund t'ju dërgoj atje.