Српски

Shqip

Priroda - Natyrë

Mbroni mjedisin dhe planetin tonë duke ndryshuar sjelljen tuaj

dvorište

oborr

vrt

kopsht

trava

bar

cvet

lule

kamen

guri

list

gjethe

šuma

pyll

planina

mal

jezero

liqe

reka

lum

more

det

polje

vend

mesec

hënë

sunce

diell

nebo

qiell

Vreme

Moti

stepeni

gradë

temperatura

temperaturë

vlažnost

lagështi

vruće

nxehtë

toplo

ngrohtë

hladno

ftohtë

sunčano

me diell

klizavo

rrëshqitje

sneg

borë

mraz

acar

oblak

re

kiša

shi

magla

mjegull

vetar

erë

grad

breshër

grom

bubullimë

oluja

stuhi

Prirodne katastrofe

Fatkeqësi natyrore

lavina

ortek

suša

thatësirë

uragan

uragan

poplava

përmbytje

šumski požar

zjarr pyjor

zemljotres

tërmet

 1. Priroda

  Natyrë

 2. Kakvu prirodu ima Vaša zemlja?

  Çfarë natyre ka vendi juaj?

 3. Moja zemlja ima najlepšu evropsku prirodu.

  Vendi im ka natyrën më të bukur në Evropë.

 4. Da li si dobio moje cveće?

  A i morët lulet e mia?

 5. Da, mogao sam da osetim da su sveže ubrane iz Vašeg dvorišta.

  Po, unë mund të nuhas se ata ishin marrë të freskët nga oborri juaj.

 6. Da li ste već posetili Švajcarsku?

  A e keni vizituar tashmë Zvicrën?

 7. Da, bio sam do Alpa, pogledam je predivan.

  Po, unë kam qenë në Alpe, pamja është e mahnitshme.

 8. Vreme

  Moti

 9. Kakvo je vreme danas?

  Si është moti sot?

 10. Sunčan je dan, ali sutra je oblačno.

  Është ditë me diell por nesër do jetë me re.

 11. Da li je zima hladna u Finskoj?

  A është dimri i ftohtë në Finlandë?

 12. Zima je hladna, duga i tamna.

  Dimri është i ftohtë, i gjatë dhe i errët.

 13. Šta mislite o klimatskim promenama?

  Çfarë mendoni për ndryshimin e klimës?

 14. Pa, prošle godine je bilo najtoplije leto, vrlo je alarmantno.

  Epo, vitin e kaluar ishte vera më e nxehtë ndonjëherë, është shumë alarmante.

 15. Prirodne katastrofe

  Fatkeqësi natyrore

 16. Da li ste gledali novosti? Italiju je pogodio zemljotres.

  A i keni parë lajmet? Italia është goditur nga një tërmet.

 17. Ne, nisam. Užasne vesti, da li je bio jak?

  Jo, nuk i kam parë. Një lajm i tmerrshëm, a ishte i fuqishëm?