Српски

Shqip

Telo - Trupi

Jeni të sigurt në vetvete dhe rritni mirëqenien tuaj

Spoljni organi

Organet e jashtme

glava

kokë

kosa

flokë

oko

syri

uvo

vesh

lice

fytyrë

nos

hundë

brada

mjekër

usne

buzët

usta

gojë

zub

dhëmb

jezik

gjuhë

koža

lëkurë

vrat

qafë

ruka

krah

lakat

bërryl

šaka

dorë

prst

gisht

nokti

thonjtë

grudi

gjiri

mišići

muskujt

koleno

gju

stopalo, noga

këmbë

leđa

shpinë

krsti

pjesa e poshtme e shpinës

Unutrašnji organi

Organet e brendshme

mozak

truri

grlo

fyt

pluća

mushkëritë

jetra

mëlçi

bubrezi

veshkat

srce

zemër

krv

gjak

stomak

stomaku

creva

zorrë

kost

kockë

 1. Spoljni organi

  Organet e jashtme

 2. Polomio sam nos dok sam skijao, da li mislite da mi treba operacija?

  Kam thyer hundën gjatë skijimit, a mendoni se kam nevojë për operacion?

 3. Sigurno Vam je potrebna operacija nosa.

  Ju sigurisht keni nevojë për një operacion në hundë.

 4. Treba da idem kod očnog lekara.

  Kam nevojë të vizitoj një mjek të syve.

 5. Samo da proverim za oftamologa.

  Më lejoni të kontrolloj për një okulist.

 6. Da li možete da otvorite usta?

  A mund ta hapësh gojën?

 7. Jedan zub ima rupu i to mora da se popuni.

  Një dhëmb ka një vrimë dhe duhet të mbushet.

 8. Unutrašnji organi

  Organet e brendshme

 9. Koji lek treba da uzmem za lečenje grla.

  Çfarë ilaçi duhet të marr për të kuruar një dhimbje të fytit?

 10. Odmah ću Vam napisati recept.

  Unë do të shkruaj një recetë menjëherë.

 11. Koja je Vaša krvna grupa?

  Çfarë është grupi juaj i gjakut?

 12. Moja krvna grupa je A+.

  Grupi im i gjakut është A +.