Српски

Shqip

Zdravlje - Shëndet

Kujdesuni për veten tuaj dhe njerëzit që doni më shumë

bolnica

spital

dom zdravlja

shtëpi shëndeti

prva pomoć

ndihmë e parë

hitno

emergjencë

hitna pomoć

ambulancë

medicinska sestra

infermiere

doktor

mjek

bol

dhimbje

groznica

temperaturë

grip

grip

bolestan

i semurë

bolest

sëmundje

infekcija

infekcion

povreda

plagë

glavobolja

dhimbje koke

nega

trajtim

socijalna pomoć

mirëqenie

laboratorija

laborator

vakcinacija

vaksinim

lek

barnë, ilaҫ

recept

recetë

medicinsko uverenje

certifikat mjeku

apoteka

barnatore

hirurška operacija

operacion

porođaj

lindje

nesreća

aksident

rak

kancer

smrt

vdekje

oporavak

shërim

zdravstveno osiguranje

sigurim shëndetësor

 1. Zdravlje

  Shëndet

 2. Kako se osećate?

  Si ndihesh?

 3. Osećam bolne senzacije.

  Ndiej ndjesi të dhimbshme.

 4. Da li imate groznicu?

  A keni temperaturë?

 5. Ne, imam glavobolju.

  Jo, kam dhimbje koke.

 6. Možete li pozvati hitnu pomoć?

  A mund të telefononi ambulancën

 7. Hitna pomoć stiže.

  Ambulanca vjen së shpejti.

 8. Da li ste izmerili krvni pritisak?

  A keni matur tensionin e gjakut?

 9. Da, moj krvni pritisak je normalan.

  Po, tensioni I gjakut është normal.

 10. Da li moje zdravstveno osiguranje pokriva terapiju?

  A e mbulon terapinë sigurimi im shëndetësor?

 11. Nisam siguran u to, trebalo bi da pitam osiguravajuću kompaniju.

  Nuk jam i sigurt për këtë, duhet të pyes kompaninë e sigurimeve.