Српски

Shqip

Restoran - Restorant

Vendi ku ushqimi i bashkon njerëzit për të kaluar kohë cilësore

Hide Image

doručak

mëngjes

ručak

drekë

večera

darkë

meni

meny

početni

startues

glavno jelo

ushqimi kryesor

dezert

ëmbëlsirë

sos

salcë

začini

erëza

rezervacija stola

rezervimi i tavolinës

klijent

klient

konobar

kamarier

menadžer restorana

menaxher restoranti

noćni klub

klub nate

Picerija

Piceri

ananas

ananas

čili

djegës

pečurka

kërpudha

škampi

karkaleca

šunka

proshutë

maslinovo ulje

vaj ulliri

paprika

piper i kuq

slanina

proshutë

tuna

ton, peshk tuna

 1. Restoran

  Restorant

 2. Da li imate slobodan što? Želeo bih da rezervišem sto za dvoje.

  A keni tavolinë të lirë? Do të doja të beja një rezervim pë dy.

 3. Samo da proverim u sistemu. Da, imamo jedan za Vas.

  Më lejoni të kontrolloj në sistem. Po, ne kemi një për ju.

 4. Možete li mi dati meni, molim Vas.

  Mund të më jepni menunë, ju lutem?

 5. Naravno, takođe imamo meni na engleskom.

  Sigurisht, ne gjithashtu kemi menunë në anglisht.

 6. Šta biste želeli za glavno jelo?

  Çfarë dëshironi në ushqimin kryesor?

 7. Uzeću goveđu šniclu.

  Unë do të marr një biftek me mish lope.

 8. Picerija

  Piceri

 9. Kakvu picu biste želeli da naručite?

  Çfarë lloj pize dëshironi të porosisni?

 10. Želim broj pet na meniju i dodajte još malo sira.

  Unë do nr.5 në menu dhe shtoni disa djathë më shumë.

 11. Želite li još nešto?

  Deshironi diçka tjeter?

 12. Ne, hvala. Mogu li da dobijem račun, molim?

  Jo faleminderit. A mund ta kam faturën, ju lutem?