Türkçe

Shqip

Sorular - Pyetjet

Gjeni përgjigjen e duhur duke bërë pyetjen e duhur

Ne?

Çka? Çfarë?

Ne tür?

Çfarë lloji?

Nerede?

Ku?

Ne zaman?

Kur?

Neden?

Pse?

Hangi?

Cili / a?

Kim?

Kush?

Kime?

I kujt?

Kimin?

E kujt?

Nasıl?

Si?

Ne kadar?

Sa (shumë)?

Ne kadar?

Sa?

Ne sıklıkla?

Sa shpesh?

Ne kadar uzak?

Sa larg?

Ne kadar süre?

Sa gjatë?

 1. Sorular

  Pyetjet

 2. Bugün ne yapıyorsun?

  Çka jeni duke bërë sot?

 3. Yiyecek almak için markete gideceğim ve bir arkadaşımı kısa bir süre ziyaret edeceğim.

  Unë jam duke shkuar në treg për të blerë ushqim dhe për të vizituar së shpejti një mikun tim.

 4. Şu an neredesin?

  Ku jeni tani?

 5. Kütüphaneye yakın tren istasyonundayım.

  Jam në stacionin e trenit, afër bibliotekës.

 6. Maçı ne zaman izleyeceksin?

  Kur do ta shikoni ndeshjen?

 7. Loja fillon në orën 19:00. por do të jemi aty deri në orën 6.

 8. Pse je me vonesë?

 9. Më vjen keq, më ka marrë malli për autobusin tim.

 10. Kush është shoku yt më i mirë?

 11. Shoku im më i mirë është John, ne rritemi së bashku që në shkollën fillore.

 12. Cila gjuhë është gjuha juaj amtare?

 13. Gjuha ime amtare është frëngjishtja.

 14. Sa punonjës keni?

 15. Aktualisht, kam dhjetë të punësuar.