Türkçe

Shqip

Hayvanlar - Kafshët

Mbroni botën e egër dhe jepini dashuri të pakushtëzuar për kafshët tuaja shtëpiake

Evcil hayvanlar

Kafshët shtepiake

köpek

qen

kedi

macë

ördek

rosë

horoz

gjel

inek

lopë

at

kalë

koyun

dele

keçi

dhi

domuz

derr

deve

deve

kelebek

mizë

arı

bletë

tavşan

lepur

Yabani hayvanlar

Kafshët e egra

kurt

ujk

ayı

ari

kaplan

tigër

aslan

luan

fil

elefant

zürafa

gjirafë

maymun

majmun

örümcek

marimangë

yılan

gjarpër

kurbağa

bretkocë

sivrisinek

mushkonjë

kuş

zog

kartal

shqiponjë

 1. Evcil hayvanlar

  Kafshët shtepiake

 2. Evde evcil hayvanınız var mı?

  A keni një kafshë shtëpiake në shtëpi?

 3. Evet, küçük bir köpeğim ve binicilik yarışması için bir atım var.

  Po, unë kam një qen të vogël dhe një kalë për garën e hipur.

 4. Kırsal bölgenizde çiftliğiniz var mı?

  A keni ndonjë fermë në zonën tuaj të fshatit?

 5. Evet, süt ürünleri sağlayan özel bir şirket var.

  Po, ekziston një kompani private që ofron produkte qumështi.

 6. Yaban hayvanları

  Kafshët e egra

 7. Bu hayvanat bahçesinde kaç hayvan var?

  Sa kafshë gjenden në këtë kopsht zoologjik?

 8. Gidip gişeden daha fazla bilgi alalım.

  Le të shkojmë të marrim më shumë informacion në banak.

 9. En uzun hayvan hangisi?

  Cila kafshë është më e larta?

 10. Zürafa en uzun hayvandır.

  Gjirafa është më e larta.