Türkçe

Shqip

Sağlık - Shëndet

Kujdesuni për veten tuaj dhe njerëzit që doni më shumë

hastane

spital

sağlık merkezi

shtëpi shëndeti

ilk yardım

ndihmë e parë

acil durum

emergjencë

ambulans

ambulancë

hemşire

infermiere

doktor

mjek

ağrı

dhimbje

ateş

temperaturë

grip

grip

hasta

i semurë

hastalık

sëmundje

enfeksiyon

infekcion

yara

plagë

baş ağrısı

dhimbje koke

bakım

trajtim

refah

mirëqenie

laboratuvar

laborator

aşı

vaksinim

ilaç

barnë, ilaҫ

reçete

recetë

tıbbi sertifika

certifikat mjeku

eczane

barnatore

cerrahi operasyon

operacion

doğum sancısı

lindje

kaza

aksident

kanser

kancer

ölüm

vdekje

iyileşme

shërim

sağlık sigortası

sigurim shëndetësor

 1. Sağlık

  Shëndet

 2. Nasıl hissediyorsunuz?

  Si ndihesh?

 3. Acı verici hisler hissediyorum.

  Ndiej ndjesi të dhimbshme.

 4. Ateşiniz var mı?

  A keni temperaturë?

 5. Hayır, baş ağrım var.

  Jo, kam dhimbje koke.

 6. Bir ambulans çağırabilir misiniz?

  A mund të telefononi ambulancën

 7. Ambulans yakında gelecek.

  Ambulanca vjen së shpejti.

 8. Kan basıncınızı ölçtünüz mü?

  A keni matur tensionin e gjakut?

 9. Evet, kan basıncım normal.

  Po, tensioni I gjakut është normal.

 10. Sağlık sigortam tedaviyi karşılar mı?

  A e mbulon terapinë sigurimi im shëndetësor?

 11. Bundan emin değilim, sigorta şirketine sormam gerekiyor.

  Nuk jam i sigurt për këtë, duhet të pyes kompaninë e sigurimeve.