Türkçe

Shqip

İnşaat - Ndërtimtari

Ndihmoni veten për ta bërë gjithçka të lehtë dhe të dobishme

baret

kaskë

çekiç

çekiç

çivi

gozhdë

kürek

lopatë

kalas

dërrasë

tahta

dërrasë

testere

sharrë

boru

gyp

demir

hekur

bant

shirit ngjitës

kablo

kaboll

çatı

kulm, çati

balkon

ballkon

duvar

mur

cephe

fasadë

boyama

lyerje

boya rulosu

cilindër lyerje

sıva

suvatim

marangoz

ngjyrosje

yenileme

rinovim

yıkım

shkatërrim

alt müteahhit

nënkontraktues

usta

mjeshtër

beton

beton

kum

rërë

asansör

ashensor

el arabası

karrocë dore

delici çekiç

hilt shpues

yapı iskelesi

skelë

merdiven

shkallë

vinç

murator

buldozer

bulldozher

kamyon

kamion

ısıtma

ngrohje

elektrik

energji elektrike

çalışma araçları

mjete pune

 1. İnşaat

  Ndërtimtari

 2. İnşaat alanındaki temel kurallar nelerdir?

  Cilat janë rregullat themelore në fushën e ndërtimit?

 3. Kask ve güvenlik ayakkabılarını giymek zorunludur.

  Veshja e kaskës dhe këpucëve të sigurisë është e detyrueshme.

 4. Şimdi ne yapmam gerekiyor?

  Çfarë duhet të bëjë tani?

 5. Daha sonra cephe ile çalışacaksınız.

  Puna tjetër do punoi me fasadë.

 6. İnşaat alanında çalışma deneyiminiz var mı?

  A keni përvojë pune në fushën e ndërtimit?

 7. İki yıldır özel bir şirkette çalışıyorum.

  Kam punuar dy vite në një ndërmarrje private.

 8. Bu görevi bitirdikten sonra eve gidebilir miyim?

  A mund të shkoj në shtëpi pasi ta përfundoj këtë detyrë?

 9. Ayrılmadan önce çalışma araçlarını kontrol etmeniz gerekiyor.

  Ju duhet të kontrolloni mjetet e punës para se të largoheni.

 10. Bu binanın durumu hakkında ne düşünüyorsunuz?

  Çfarë mendoni për gjendjen e kësaj ndërtese?

 11. Bu binanın tamamen yıkılması gerekiyor ama yine de riskleri değerlendirmek zorundayız.

  Kjo ndërtesë ka nevojë për një prishje totale, por gjithsesi duhet të vlerësojmë rreziqet.